Olipa kerran HuiGee idea…

HuiGee on lähtöisin kahden suomalaisen yrittäjä-naisen unelmista, mahdottomasta mielikuvituksesta, huikeista ideoista sekä tirskuvasta naurusta ja hilpeästä huumorista – ennen kaikkea kuitenkin tärkeistä arvoista.  Naiset päättivät lähteä tekemään jotain, mikä voisi muuttaa maailmaa, pienen palan kerrallaan tai paremminkin yhden vaatteen kerrallaan. Näin syntyi Huigee Organics Oy, tutummin HuiGee, vuonna 2017.

Nykymaailman muotimaailma on raadollinen ja hurja. “Fast fashion” trendi on ollut alalla vallassa jo pitkään, ja tätä luontomme ei kestä. Vaatetuotannossa käytetään hurjia määriä puhdasta vettä, sekä vaatteiden ompelijat saavat liian pientä palkkaa ja työskentelevät turvattomissa oloissa. Vastuu vaatteiden alkuperän tutkimisesta jää usein kuluttajalle, mutta me HuiGeella haluamme tuoda muutosta tähän asiaan. Unelmamme on tuoda vihreä jalanjälki ja ekologiset arvot vaatteisiin, joihin perustamme myös ensiaskeleemme vaatteiden suunnittelijana ja tuottajana. Vaatteita tulee saada käyttää pitkään, nauttia niiden laadusta ja kierrättää ne vielä monilla. HuiGeen vaatteet tehdään kestämään sukupolvelta toiselle. Jokainen vaate tehdään suurella sydämellä.

Vuonna 2016 lähti ajatus hakea lisenssiä Moomin Charactersilta valmistaa Muumi-aiheisia, ekologisia ja luomupuuvillaisia vaatteita. Ajatus oli kytenyt jo pitkään, sillä markkinoilla oli kovin vähän tarjolla vaatteita, joissa oli käytetty Tove Janssonin vanhempia originaaleja, kuten Muumi-kirjojen kuvituksia. HuiGeen tytöt olivat olleet tekemisissä Muumi-tuotteiden kanssa jo useita vuosia ja kaipuu vanhoihin kuvituksiin tekstiileissä oli heidän unelmansa. Kun lisenssiasioista oli päästy yhteisymmärrykseen ja sopimus Moomin Charactersin kanssa tehty, syntyi ensimmäiset ajatukset Moomin by HuiGee mallistosta.

Vaatemalliston on suunnitellut suomalaisen pitkän linjan vaatesuunnittelija Camilla Mikama ja osa vaatteista on suunniteltu yhteistyössä koko tiimin kesken. Tove Janssonin alkuperäisten kuvitusten inspiroimana syntyivät ensimmäiset Muumi-kuosit Muumi Taikurin Hattu ja Muumi Ilo. Alun jälkeen on syntynyt paljon uusia kuoseja, joilla kaikilla on tarina.

Monien, monien ja vielä kerran monien mallien ja protojen sekä tuhansien hikipisaroiden jälkeen, syntyi ensimmäinen HuiGee vaatemallisto.

Me HuiGeella emme hyväksy kuin täydellisen vaatteen – koska ilo sinun arjessasi on meille sydämen asia.

Vaikka iso työ on jo takana, on paljon vielä edessä.  Vuonna 2021 olemme valmiita tarttumaan tuleviin uusiin haasteisiin, ja kehitämme aktiivisesti toimintaamme, palveluja, ja tuotteitamme. Lisenssisopimuksemme Moomin Charactersin kanssa antaa mahdollisuudet toteuttaa lisää uusia, ennennäkemättömiä tuotteita Muumi-kuvituksin. Kiitos että olet matkassamme mukana! Sinun ansiostamme voimme tehdä unelmistamme todellisuutta, nyt ja tulevaisuudessa.