Elämänmuutos tarkoittaa vaatekaappiin myllerrystä! Lapsi kasvaa ulos vaatteistaan, elämäntavat muuttuvat uuden arjen mukana, sekä monet muut syyt jättävät vaatekappaleita orvoksi. Myymällä, kierrättämällä, lahjoittamalla tai uudelleen käyttämällä takaat, että vaate elää niin pitkän elämän kuin mahdollista. HuiGeella toivomme vaatteillemme pitkää elämää ja vaatteidemme kestävyys onkin meille ylpeys. Kun kuitenkin vaatteen tarina tulee päätökseen, toivomme että ensimmäinen vaihtoehto ei ole kaatopaikka. Alapuolelta löydät erilaisia vaihtoehtoja vaatteidesi kierrätykseen.

Mikäli vaate on hyväkuntoinen, sen voi viedä kirpputorille tai lahjoittaa. Paikallisten kirppareiden lisäksi nousussa ovat Nettikirpparit, jotka palvelusta riippuen voivat jopa hoitaa myynnin puolestasi. Vaatteita voi myydä myös sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi erilaisilla Facebook-kirppareilla. Lahjoittamalla Konttiin tai UFFille teet myös hyvää!

Mikäli vaate on vaurioitunut tai kulunut, on sen päivät käyttövaatteena tulleet mahdollisesti päätökseen.  Korjaamalla ja paikkaamalla voit pitkittää vaatteen käyttöikää. HuiGeen vaatteissa käytetyt materiaalit ja kankaat ovat kestäviä, joten mikäli vaate on ollut kovassa käytössä ja näin päässyt kulumaan, reikiintymään, tai likaantumaan, voi ehjistä ja puhtaista paloista vielä Tee-se-itse meiningillä antaa uuden elämän! Vaatteita voi lyhentää, muokata tai tehdä jotain aivan uutta ja omannäköistä.

Huonokuntoisimmatkin kangasmateriaalit ja tilkut sopivat kodin siivoukseen puhdistusliinoiksi. Mahdollisuutena on myös kierrättää vaatteet materiaalikeräyksiin, kuten paikallisten vaateliikkeiden erilaisiin kampanjoihin. Materiaalit otetaan uusiokäyttöön kierrättämällä ja tekemällä niistä uusia kangasmateriaaleja. Tutustu kampanjoihin millaisia vaatteita liikkeet ottavat vastaan, ja millaiseen käyttöön ne päätyvät. Ethän kierrätä rikkinäisiä, likaisia tai huonokuntoisia vaatteita keräyksiin, joiden tarkoituksena on myydä tai lahjoittaa vaatteet sellaisenaan eteenpäin.

Vaatteiden viimeinen kierrätyspaikka on joko energiajäte tai sekajäte, josta vaate poltetaan energiakäyttöön. Tarkasta paikalliselta jätehuolloltasi kuuluuko vaate energiajätteeseen vai sekajätteeseen, sillä tämä vaihtelee paikkakunnittain. Esimerkiksi Helsingin alueella sekajätteeseen laitettu vaate päätyy poltettavaksi energiantuotantokäyttöön, mutta useilla paikkakunnilla vain energiajäte päätyy poltettavaksi.

Kaikki vastuu ei kuulu kuitenkaan kuluttajalle, vaan myös yrityksille. HuiGeella kierrätämme paketointimuovit, sekä otamme käyttöön kaikki mahdolliset hukkapalat ommellessamme asusteita. Vaatteiden kertakäyttöisyys ei ole nykypäivää. Teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että vaatteemme kestävät oikeaa arkea, kuten vaatteen kuuluu. Asiakaspalvelumme auttaa aina, mikäli sinulla on kysyttävää vaatteidemme kierrätyksestä.